Schoolmeestersstraat 55

           1502 TV Zaandam

                   0756161200


        

         DÉ


 AQUARIUM


 WINKEL


KWALITEIT VOOR


  EEN  LAGE  PRIJS


  IS ONS MOTTOChocolade goerami

Vissensoort: Chocolade goerami
Wetenschappelijke naam: Sphaerichthys osphromenoides
Familie: Anabantidae
*Land van herkomst: Malakka, Maleisië, Sumatra

*Rasbeschrijving:

- Lengte: 6 cm

- Geslachtsonderscheid: het mannetje is wat feller van kleur en zou een spits toelopende rug - en aarsvin hebben, deze aarsvin zou bij tijden wijnrood en donkerder van kleur zijn. Het mannetje zou ook grotere vinnen hebben dan het vrouwtje.
*Karakter: Vreedzame, schuwe soort die niet met al te grote andere vissen kan worden samen gehouden. Hij kan het beste paarsgewijs worden gehouden in een dicht beplant aquarium

*Huisbevestiging:

- Minimum lengte aquarium : 60 cm- u kunt een aquarium voor hen als volgt inrichten: Een goed plantenbestand in de bak. Water zacht en lichtzuur, de bodem liefst donker, bijvoorbeeld met turfvezels. U heeft te maken met een labyrint vis dus de waterstand mag niet al te hoog zijn, zo'n 15 cm.

De vissen hebben een vrij korte levensduur. Het belangrijkste is eigenlijk dat zowel de water als de luchttemperatuur vrij hoog moeten zijn. Felle verlichting bekomt de Chocolade goerami slecht, houd dus de belichting getemperd. Aangezien hij nogal gevoelig is voor de waterkwaliteit is het aan te raden om regelmatig kleine hoeveelheden water te verversen. Hij is ook zeer gevoelig voor bacteriën en parasieten. Geen echte beginners vis dus. *Voeding: Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van muggenlarven en Artemia. Droogvoer wordt af en toe ook wel geaccepteerd.

*Kweek:De kweek is niet eenvoudig. Tot 80 eieren worden na bevruchting door het vrouwtje gedurende 14 dagen in de bek genomen. Gedurende deze periode wordt zij door het mannetje beschermd. Zodra de jongen vrij zwemmen accepteren ze Artemia-naupliën.

*Waterkwaliteit: - PH 6.5 - 6.8   -   DH circa 53 - 8