Schoolmeestersstraat 55

           1502 TV Zaandam

                   0756161200


        

         DÉ


 AQUARIUM


 WINKEL


KWALITEIT VOOR


  EEN  LAGE  PRIJS


  IS ONS MOTTORasbora maculata

Herkomst:
Maleisië, Sumatra, Singapore, ZO-Azië.

Uiterlijk:
Lengte 2,5 cm. De Dwergrasbora is een van de kleinste visjes. Zijn basiskleur is olijfgroen, zijn lichaam is oranjerood, de rug is feller rood, de buik iets geelachtig. Midden op zijn lichaam heeft hij een blauwzwarte ronde vlek. Alle vinnen zijn geelrood en hebben ook donkere pigmentvlekken.
Je kunt deze visjes alleen samenhouden met andere “mini” visjes. Het mannetje is kleiner dan het vrouwtje, de buik van het vrouwtje is iets dikker.

Inrichting:
Voor deze visjes is een aquarium van 40 centimeter al voldoende. De bak inrichten met een donkere bodem, eventueel een turfbodem, kienhout en een dichte beplanting, gebruik drijfplanten voor een getemperde verlichting. Ze houden wel van wat zonlicht in het aquarium. Je kunt ze in een gezelschapsaquarium houden met andere kleine soorten, maar in een speciaalaquarium komen ze beter tot hun recht.

Water:
Temperatuur: 23-26 graden.
PH: 5-6,5
GH: 4-12

Voeding:
Het is vanzelfsprekend dat je ze alleen kleinere voersoorten kunt geven, zoals watervlooien, cyclops en artemia-naupliën. Ook fijngewreven droogvoer lusten ze wel.

Karakter:
De dwergrasbora is een heel vreedzaam en beweeglijk scholenvisje die je minimaal met 5 stuks kunt houden, maar liever meer. Tijdens het baltsen worden de vrouwtjes behoorlijk achterna gezeten door de mannetjes. Ze zwemmen in de middelste en onderste waterlagen.

Kweek:
De kweek van deze visjes is vrij moeilijk. Gebruik een kweekbak met zacht en zuur water, de temperatuur mag 27 graden zijn, inrichten met javamos en andere fijnbladerige planten. Je kunt ook gebruik maken van een legrooster. Het zijn vrijleggers, ze leggen ongeveer 50 eitjes die na 1 à 2 dagen uitkomen, na de ei afzetting de ouders uitvangen. De jongen opkweken met stofvoer.